Drone kuvaus

Kopterikuvaus

Kalustona DJI Mavic pro 2, jolla saa hyvää kuvamateriaalia esim. kattojen tarkastuksessa tai vaikka ilmavalokuvan omakotitalostasi, kesämökistäsi tai maatilasi rakennuksista, miksei myös vaikka puimurista sadonkorjuutyössä tai mistä vaan. Vain mielikuvitus on rajana näiden laitteiden kanssa touhutessa. 

Kyseessä voi olla esimerkiksi räystäskourujen puhdistustarpeen- tai lumenpudotustarpeen määrittäminen, tai muu tekninen aihe. Usein tämä kuuluu huoltoliikkeelle, mutta esim. kattoturvatuotteiden puuttuessa mies ja drone tulee tilaajalle edullisemmaksi kuin 2 miestä ja nostokoriauto. Lisäksi työ sujuu huomattavasti nopeammin, kuin perinteisillä menetelmillä tehtynä. Työt voidaan sopia tehtäväksi myös vuosisopimuksella, jolloin muistaminen jää meidän harteillemme.

Dronella saa erittäin hyvin havainnoitua vanhan peltikaton maalaustarpeen, ruostejäljet ja muut silmällä havaittavat vauriot kätevästi. Myös sieltä kulman takaa, minne ei kukaan viitsi kiivetä...

Raportointi kuuluu työhön kuvien/videon kera. Voidaan tehdä esim. powerpoint-esitys näytettäväksi yhtiön kokouksessa tai toimitettavaksi urakoitsijalle tarjouksen laskentaa varten.

Traficom-ilmoitus toiminnasta on tehty, kuten nykyään asiaan kuuluu.